Här har ni mig Kicki Pettersson

Lite mer om mig…

Jag är mitt i livet, gift med Jonas och vi lever med vår fralla Kajsa på Kattrumpan i Kalmar. Det är i vårt gårdshus som jag har min lilla Hälsostudio. När jag inte hjälper andra med sin hälsa eller masserar så driver jag Örtoteket. Det är en webbshop fylld med naturmedicin o bra kosttillskott. Du hittar den här https://ortoteket.se/. När jag inte jobbar spelar jag gärna golf eller tar en tur med min racer. Vi har tre utflugna vuxna barn och (förlåt nu mina kära barn) Det bästa av allt, vi har fått två goa barnbarn <3

Hälsoresa

Jag har själv gjort en hälsoresa, allt började egentligen när jag var 1 år och jag precis skulle lära mig att gå. Mamma o Pappa förstod att något inte stämde då jag grät och vägrade stå på mina ben. De tog mig till läkare som inte kunde säga vad det var som var fel. Vi fick åka till Kalmar lasarett där de så småningom konstaterade att jag hade barnreumatism.

Jag fick mycket kortison och smärtlindring och opererades. Jag blev så pass frisk att jag kunde lära mig att gå. Men senare i livet kom det i fatt mig igen jag blev sämre och sämre och min ledvärk kom tillbaka. Jag fick även psoriasisartrit, IBS, brainfog, dåligt minne och jag var stel som en 90-åring.

Jag svullnade under trampdynorna så att jag knappt kunde gå i perioder, jag fick två njurstensanfall, hjärtklappning och var konstant trött. 2015 fick jag genomgå en knäledsoperation för att få en protes då det var så inflammerat och angripet av artros.

Jag har varit hos mängder med läkare för mina olika symptom och jag fick en massa läkemedel utskrivna och till sist ville de ge mig cellgifter (methotrexate). Men ingen sa till mig att ändra min kost, absolut ingen pratade med mig om kostens påverkan av kroppen.

2012 började jag min resa mot ett Friskare liv. Jag hittade Sanna Ehdins böcker ”Den självläkande människan”. Jag började förstå kostens inverkan på våra kroppar och jag förstod att vi har en fantastisk kropp till att självläka bara vi ger den rätt förutsättningar. Med rätt kost och naturmedicin började min kropp att läka.

Men det har varit en liten krokig resa. Ju mer jag lärde mig desto striktare blev mitt egna kostprogram. Jag har varit vegetarian, vegan, bara ätit frukt och till sist knappt ätit någonting.

Jag gick från att vara på banan till att hjälpa andra, stressa, bara jobba och glömma bort mig själv. En dag var det någon som drog i min handbroms. Jag blev sjuk och sängliggande och det tog åtta veckor innan jag var på benen igen. Under dessa veckor kom jag till en massa insikter. Jag insåg att jag inte hade vilat riktigt ordentligt på över fem år. Jag stressade och levde antingen i dåtid eller i framtid, jag levde verkligen inte som jag lärde. Vi måste lära oss att inte stressa och att vara här och nu. Det är det som är att leva!

Det som har varit har varit, har redan hänt och är inget vi kan påverka. Framtiden är något som kommer och vi kan drömma om och planera, men vad händer om vi vill något annat när vi väl är där. Det var något jag lärde mig under de här veckorna som jag inte var frisk. Jag planerade att jag skulle göra än det ena och än det andra, men när jag sen väl var där så hade jag ingen lust. Så varför planera? Varför inte bara ta dagen som den kommer och göra det man har lust med här och nu? Visst ska vi drömma, affirmera och sätta upp mål, men inte göra det varje dag.

Vi går nu från ett paradigm där vi har överlevt till att vi ska LEVA. Vi ska tänka mer på oss själva och på vårat välmående och göra det vi mår bra av och det vi vill göra. Vi ska öppna våra hjärtan och ta in mer kärlek och ge mer kärlek och vi ska som jag redan nämnt lära oss att vara här och nu.

Hur gör man det? Ja det är inte helt lätt, tänk på hur många gånger under en dag som du faktiskt är här och nu. Jag håller just nu på att tränar på det och det kräver både tid och tålamod för att lyckas med det.

För att kunna hjälpa andra måste man först läka sig själv heter det ju. Vi äter mediciner, tar kosttillskott, förändrar våra kostvanor och tränar men många gånger hjälper det inte helt. Vi mår helt enkelt inte bättre och då kan det vara något annat som vi behöver förändra.

Själv började jag med att låsa upp en massa själsliga knutar som satt fast i mig. Det var händelser som jag inte riktigt hade släppt, som jag var tvungen att släppa för att komma vidare.  Det som man ofta glömmer är att det själsliga är lika viktigt som det kroppsliga.

Jag arbetar därför efter en helhetssyn, vilket innebär att man inte skiljer på fysiskt, psykiskt, andligt eller mentalt. Inställningen är att alla delar i människans kropp måste vara i balans för att må bra.

Jag har gått från en strikt diet där jag fastade, åt frukt till att jag knappt åt någonting. Jag som älskar mat och som älskar att laga mat tappade helt fotfästet. Idag äter jag mer än någonsin, fem gånger om dagen och jag äter hälsosamt och nyttigt. Ibland gör jag en detox för att låta mage/tarm vila och för att jag mår bra av det. Jag har inte längre en massa förbud utan lyssnar på vad min kropp vill ha och vad jag mår bra av. Vi är alla olika och det finns inte en diet eller ett kostprogram som passar alla.

Så här kan en vanlig dag se ut för mig…

Jag börjar dagen med citronvatten för att väcka kroppen, det är renande för njurar och driver ut toxiner och så får det igång magen.

Frukost ex. smoothie, glutenfri havregrynsgröt med mosad banan och havremjölk eller en glutenfri macka (hemmagjort bröd på fröer och nötter) med mosad avokado, skivade tomater och groddar.

Mellanmål: Ett äpple, päron, kiwi eller någon annan frukt

Lunch: Här äter jag oftast den största delen av protein för att ge kroppen energi att orka med hela dagen. Det kan vara en nudel-kycklingsoppa (med hemmagjord benbuljong som är superbra för mage/tarm) eller så kan jag äta en nötfärsbiff med grönsaker och mos på sellerirot, blomkål och peccorino.

Mellanmål: 3-4 dadlar eller ett fröknäcke med mosad avokado och groddar och paprika.

Middag: Soppa av alla olika sorter, det är gott enkelt och bra att ha i frysen och bara grabba tag i och värma. Det kan också bli en matig sallad med quinoa.

Jag försöker variera säsongernas grönsaker och äta så mycket färska grönsaker jag kan, men fyll frysen med fryst frukt och grönsaker. Det är enkelt att plocka fram och göra en smoothie på fryst mango, hallon & blåbär eller göra en broccolisoppa.

Jag har bytt ut mina mediciner till örtmedicin och kosttillskott som jag mår bra av och som inte ger mig en massa biverkningar.

Örtmedicinen har använts i tusentalsår, men har blivit lite bortglömd tyvärr. Men naturen har så mycket kraft och jag är säker på att fler kommer att upptäcka den igen. Det finns massor av fantastiska örter, har du tex problem med ångest och oro så är amerikansk frossört och citronmeliss två örter som är fantastiska. Har du mag- o matsmältningsproblem så har jag tagit fram ett örtkomplex som heter Levogallplex som ökar saltsyran, gallflödet och stöttar levern. Det finns örter och kosttillskott för allt ifrån PMS, klimakteriet, förstoppning till utmattning.

Jag brukar rekommendera att man börjar med att göra en kostomläggning då kosten är A och  O, försöker minska på stressen som ofta är orsaken till många av våra besvär. Man behöver ta tag i grundorsaken till varför man mår dåligt inte bara läka symtomen. Har man tex sköldkörtelproblem så är det ofta kopplat till både hormoner, stress och tarmen och då hjälper det inte bara att stötta sköldkörteln.

Vi har både örtkomplex (olika örtblandningar) och enkla örter som kan hjälpa dig med dina besvär. Behöver du hjälp med din hälsa så kan du kontakta mig och boka en konsultation här…

BOKA KONSULTATION

Det är aldrig för sent att göra något åt sin hälsa!

Min egna hälsoresa väckte också mitt intresse att utbilda mig för att kunna hjälpa andra.

Mina utbildningar

Dipolmerad Kostrådgivare – Nordiskt Näringscenter

Irisdiagnostik – Nordiskt Näringscenter – Emil Bevö

Stresshantering – Rygghälsan – Gunnar Sindt

Örtutbildning – Nordiskt Näringscenter – Mic Mc Mullen

Detoxspeciallist – Dr Morse

Örtmedicin/Fytoterapeut – Nordiskt Näringscenter – Lisa Kock

Medicinsk Aromaterapi – Nordiskt Näringscenter – Lisa Kock

Lymfmassage – Axelsons – Bebe Gransten

Regndroppsmassage – HarmoniQA – Tina Ribbershed

Hot Stone Massage – HarmoniQA – Tina Ribbershed

MB Gua Sha technique/koppning – MB Akupunktur & muskelrehab – Martin Broman

Klangmassage – Vitae Raeda – Iris Krüger

Reiki Usui 1 – Reiki Rossi – Rosanna Irgensdotter

Reiki Usui 1-2 Holyfire 3 – Jenny Wallengren Bergquist

Andningsinstruktör – Medveten andning – Anders Olsson

NADA öronakupunktur – Kajsa Landgren & Stina Norbye