Här har ni mig Kicki Pettersson

Lite mer om mig…

Jag är mitt i livet, gift med Jonas och vi lever med vår fralla Kajsa på Kattrumpan i Kalmar. Det är i vårt gårdshus som jag har min lilla Hälsostudio. När jag inte hjälper andra med sin hälsa eller masserar så spelar jag gärna golf eller tar en tur med min racer. Vi har tre utflugna vuxna barn och (förlåt nu mina kära barn) Det bästa av allt så har vi fått ett litet barnbarn i familjen <3

Hälsoresa

Jag har själv gjort en hälsoresa, allt började egentligen när jag var 1 år och jag precis skulle lära mig att gå. Mamma o Pappa förstod att något inte stämde då jag grät och vägrade stå på mina ben. De tog mig till läkare som inte kunde säga vad det var som var fel. Vi fick åka till Kalmar lasarett där de så småningom konstaterade att jag hade barnreumatism.

Jag fick mycket kortison och smärtlindring och opererades. Jag blev så pass frisk att jag kunde lära mig att gå. Men senare i livet kom det i fatt mig igen jag blev sämre och sämre och min ledvärk kom tillbaka. Jag fick även psoriasisartrit, IBS, brainfog, dåligt minne och jag var stel som en 90-åring.

Jag svullnade under trampdynorna så att jag knappt kunde gå i perioder, jag fick två njurstensanfall, hjärtklappning och var konstant trött. 2015 fick jag genomgå en knäledsoperation för att få en protes då det var så inflammerat och angripet av artros.

Jag har varit hos mängder med läkare för mina olika symptom och jag fick en massa läkemedel utskrivna och till sist ville de ge mig cellgifter (methotrexate). Men ingen sa till mig att ändra min kost, absolut ingen pratade med mig om kostens påverkan av kroppen.

2012 började jag min resa mot ett Friskare liv. Jag hittade Sanna Ehdins böcker ”Den självläkande människan”. Jag började förstå kostens inverkan på våra kroppar och jag förstod att vi har en fantastisk kropp till att självläka bara vi ger den rätt förutsättningar.

Jag har därför skapat veckomenyer som gör livet enklare. Du får inspiration till en antiinflammatorisk vardag. Prenumerera på frukost, lunch och middagsmenyer. Här hittar du mer info…

Kostomläggning, naturmedicin och tålamod hjälpte mig att komma på banan igen. Min egna hälsoresa väckte också mitt intresse att utbilda mig för att kunna hjälpa andra.

Mina utbildningar

Dipolmerad Kostrådgivare – Nordiskt Näringscenter

Irisdiagnostik – Nordiskt Näringscenter – Emil Bevö

Stresshantering – Rygghälsan – Gunnar Sindt

Örtutbildning – Nordiskt Näringscenter – Mic Mc Mullen

Detoxspeciallist – Dr Morse

Örtmedicin/Fytoterapeut – Nordiskt Näringscenter – Lisa Kock

Medicinsk Aromaterapi – Nordiskt Näringscenter – Lisa Kock

Lymfmassage – Axelsons – Bebe Gransten

Regndroppsmassage – HarmoniQA – Tina Ribbershed

Hot Stone Massage – HarmoniQA – Tina Ribbershed

MB Gua Sha technique/koppning – MB Akupunktur & muskelrehab – Martin Broman

Klangmassage – Vitae Raeda – Iris Krüger