Idrottsmassage Gua Sha

En behandling för dig som älskar att träna.

Det finns alltid en risk för skador, överbelastning eller värk vid träning och fysisk aktivitet. Du som tränar mycket vet hur axel, nacke eller ryggsmärta kan begränsa din träningsrutin. För att behandla och förebygga skador relaterade till träning är Gua sha sportbehandling en av de mest effektiva behandlingarna.

Muskelåterhämtning

Idrottsmassagen Gua Sha är en kraftfull behandling och passar dig som tränar mycket. Behandlingen gör att din muskulatur återhämtar sig snabbare. Resultatet är ofta att du känner dig lättare i kroppen, att musklerna ”svarar” bättre och att du känner dig starkare och mer energifylld när du tränar igen. Efter en Gua Sha behandling är en stor fördel den nästan omedelbara smärtlindringen. Smärtsamt ansträngda muskler kommer att slappna av och återhämta sig snabbare efter en Gua Sha sportbehandling som går djupare och varar längre än vanlig massage.

Vi arbetar på djupet öppnar upp flödet i kroppen och behandlar dina spända triggerpunkter så att näringstillförseln ökar och att slaggprodukter rensas ut.

Fördelar med Gua sha idrottsmassage är bland annat

  • optimerar din träning
  • förbättrad kapacitet
  • snabbare återhämtning
  • förebygger skador
  • mer energi
  • ökad rörlighet
  • behandling av skada

Genom regelbundna behandlingar får du en avslappnande effekt i hela kroppen. Detta leder till bättre återhämtning, risken för skador minskar och det möjliggör en intensivare träning.

Dokumenterade resultat

En studie från 2015 visar på att Gua sha är positivt för hjärtfrekvensvariationer (HRV), som är en viktig biomarkör. Det är ett mått på förändringen i tidsintervallen mellan intilliggande hjärtslag och en tydlig indikation av kroppen effektivitet och hälsa. En hälsosam HRV betyder förbättrat blodtryck, total kolesterol och fastande glucosnivåer och minskad övergripande stress och trötthet.

En annan studie publicerad i Science Direct från 2014 visar att Gua sha ökar tyngdlyftningsförmågan. Det står bland annat att ”Gua sha orsakade en signifikant ökning av tyngdlyftningsförmågan, främst genom minskad viktupplevelse och förbättring av biokemiska parametrar i serum” (fritt översatt).

Behandlingen

MB gua sha technique® är en skrapbehandling som med hjälp av ett verktyg utförs på hud och muskler med sämre cirkulation som i sin tur orsakar smärta eller stelhet. Vid skrapning sker en bristning och en rodnad uppstår i de slaggfyllda underhudskapillärerna när slagget lägger sig under huden. Beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit kan rodnaden variera i färg och form. Kroppen går in med friskt blod och startar en läkningsprocess. Bristningarna minskar nästan direkt och efter 2-4 dagar brukar de vara borta helt.
Behandlingen brukar kännas gott/ont på de allra flesta. Låt dig inte avskräckas av bilden, det ser värre ut än vad det är. Men har man mycket slaggprodukter så kan det kännas. I dessa fall anpassar vi behandlingen och går sakta fram. Vi har hela tiden en dialog och den som behandlas styr vad som känns ok eller inte.

Kinesisk medicin

MB gua sha technique® är inspirerad av den Kinesiska medicinska läkemetoden Gua sha. Man arbetar med kroppens meridianer (energikanaler) och akupunkturpunkter och tar hänsyn till hetta/kyla och flöde/stagnation. MB gua sha technique® är även inspirerad av andra modernare varianter som Graston technique. Inspiration har även hämtats från I.A.S.T.M (Instrumental Assisted Soft Tissue Mobilization). Där tänker man mer fascia-frigöring, blodstagnation, cirkulationsökande, lymfdränerande behandling. Även muskelmobilisering före -och efter träning och vid rehabilitering av skada och liknande. Den är vanligt förekommande i olika delar av världen inom sport och idrott.

Många fördelar

Fördelarna med MB gua sha technique®  är många, tekniken cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen till huden och musklerna. Den löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta), leder nytt blod till den stagnerade vävnaden.

MB gua sha technique®  är mycket effektiv vid stela och ömma muskler, smärta, luftvägsproblem, matsmältningsproblem, sömnstörningar, huvudvärk, ischias, ryggskott, tennisarmbåde mm. MB gua sha technique® anses förbättra immunförsvaret och är en mycket väl beprövad, säker och pålitlig metod.

För bästa effekt och resultat rekommenderas 3-5 behandlingar i tät följd.

Pris


Idrottsmassage 1:a besök – 790 kr

Idrottsmassage återbesök – 550 kr