Flera av vår tids hälsoproblem såsom sömnsvårigheter, stress och depression kan lindras genom att regelbundet utöva breathwalk.

Att andas medvetet i kombination med dynamiska kroppsrörelser är en av grunderna inom kundaliniyoga. I Breathwalk tar man detta med sig ut i fria luften och får genom den friska promenadtakten en ännu bättre muskelanvändning och syreupptagning, vilket även främjar en god kondition.

Breathwalk är också ett hjälpmedel för problemlösning. När vi rör oss framåt frigörs tankebanor som fastnat i ett kretslopp i vår hjärna, vi kan befria oss från förvirring och återfå vår koncentrationsförmåga och handlingskraft. Om du lagt märke till det vid vanliga promenader så har du här ett ännu mer effektivt verktyg!

I Breathwalk blir du medveten om hur du rör dig, och en förbättrad kroppshållning kan påverka ditt välbefinnande och din utstrålning. När du behärskar teknikerna kan du få uppleva hur negativa tankar och ältande släpper greppet om dig och du blir både gladare och mer fokuserad på det som är positivt.

Inga förkunskaper om yoga eller meditation behövs, bara sköna skor och bekväma kläder efter väder!

Breathwalk kräver fria händer så använd gärna en ryggsäck för det som du behöver bära!

Breathwalkpassets olika moment
Väcka kroppen och stilla sinnet

Breathwalken inleds med långa, djupa andetag och några yogaövningar för att väcka kroppen och komma i kontakt med och fördjupa din andning. Övningarna värmer upp kroppen, öppnar upp bröstet och ökar din närvaro i kroppen.

Balansering

Promenaden startar med några minuters gång där du känner in kroppen, korrigerar ställningen och finner din naturliga rytm.

Breathwalk i intervaller

Breathwalk innebär att synkronisera stegen med olika andningsmönster i intervaller som varvas med vanlig avslappnad promenad. Det finns 20 program som vardera har sin effekt på kropp och sinne.

Stretch

Gör stretchövningar för att sträcka ut musklerna och för att distribuera ut den energi som skapats i hela kroppen.

Breathwalk för både kropp o knopp.